top of page

משחקים

- תפוס את הבלון - ממספרים את התלמידים כך שיהיה לפחות זוג מכל מספר.  זורקים בלון למרכז המעגל ואומרים מספר.  התלמידים שזה המספר שלהם צריכים לרוץ למרכז המעגל ולהספיק לתפוס את הבלון ולהגיד מספר אחר.  תלמידים שלא הספיקו נשארים כחומה.

- אמת או שקר- מבקשים מהתלמידים כל אחד בתורו לומר 2 משפטים: משפט אחד שהוא אמת ומשפט אחד שהוא שקר והכיתה צריכה לנחש מה המשפט הנכון.

- מה נתשנה? - מעמידים את התלמידים אחד מול השני, ולאחר מכן מכן מבקשים להסתובב גב אל גב ולשנות משהו בהופעה שלהם (לאסוף את השיער, להחליף יד לשעון וכו') ואז מבקשים מהתלמידים להסתובב בחזרה ולזהות את השינוי אצל החבר. עושים מספר סבבים (ככל שעושים יותר סבבים, כך זה יותר מצחיק ומפתיע).

- אחד עד עשר- מעמידים את הכיתה (או חצי כיתה- ואז החצי השני מסתכל ובוחן ולאחר מכן מתחלפים) במעגל ומבקשים מהם לספור עד עשר ללא תכנון מוגדר. ברגע שיותר מתלמיד אחד אומרים את אותה הספרה ביחד מתחילים מהתחלה.

- "הכל הולך"לבקש שמונה מתנדבים ולחלק אותם לשתי קבוצות.  המטרה של כל קבוצה להציג בפנטומימה את החפץ/דמות שתוקרן על הלוח.  

הקבוצה הראשונה מתחילה- נציג אחד יכול לראות את החפץ המוקרן על המסך ואז בפנטומימה מציג אותו לחברי קבוצתו.  ברגע שחברי הקבוצה ניחשו נכון מגיע נציג אחר מהקבוצה להציג חפץ נוסף, בתום שלוש דקות, התור עובד לקבוצה השנייה. מנצחת הקבוצה שהצליחה לנחש יותר פריטים בזמן שהוקצב.

- טלפון מתוקן -  על התלמידים לשבת במעגל. המורה לוחשת לתלמיד הראשון מילה, עליו לחשוב על האסוציאציה הראשונה שעולה לו מן המילה וללחוש לתלמיד הבא וכן הלאה. בסוף אומרים את המילה הראשונה והאחרונה. אפשר לבחור במילים שמתאימות לתקופה (תעודה, חורף, חברות וכו').

- מרוץ כיסאות - מעמידים שורה של כיסאות הצמודים זה לזה. על הכיסאות יעמדו המתחרים ועליהם לעבור מצידו האחד של החדר לצידו האחר מבלי לרדת מהכיסאות (עליהם להעביר את הכיסאות מצד אחד לצד השני על מנת שיוכלו לעבור עליהם). הקבוצה שעושה זאת בזמן הקצר ביותר ובצורה הבטוחה ביותר – מנצחת.

- משחקי גפרורים - כל קבוצה מקבלת גפרורים ומטרתה לבנות מגדל גפרורים תוך שבע  דקות. בסיום ניתן לדון בתהליכי ההחלטה ובדינמיקה שנוצרה.

- אי בודד -  מחלקים את הכיתה למספר קבוצות קטנות. כל קבוצה מקבלת חתיכת קרטון בגודל של 60 על 60 ס"מ כאשר המטרה היא שכמה שיותר אנשים שיצליחו לעמוד על הקרטון יחד, למשך 5 שניות לפחות.

- דום - מבקשים מהתלמידים לנוע באופן חופשי בחדר (אפשר עם מוזיקה), כשהמורה אומרת "דום" או סוגרת את המוזיקה כולם עוצרים במקומם. המורה מכריזה על סיטואציה וכולם חייבים לבצע אותה, למשל: אוכלים אבטיח. (ניתן להגדיר גם כמה משתתפים בסיטואציה). כשחוזרת המוזיקה או נאמר המשיכו חוזרים לתנועה החופשית בחדר. ניתן גם להוסיף כלל המחייב את כולם לשחק סיטואציה במהלך ההליכה, למשל: הליכה בחול ים. דוגמאות לסיטואציות נוספות: תלמיד/ה שנכנס/ה לשיעור בסוף יום, תלמיד/ה שגילה/תה שהמזנון סגור, תלמיד שגילה שמחר יש שביתה וכו'.

- שמיכה- מסדרים בקדמת הכיתה שני כיסאות אחד מול השני. מבקשים 12 מתנדבים. 5 תלמידים בכל קבוצה עומדים מאחורי אחד הכיסאות, ושניים אחראים על הוילון (השמיכה) ומפרידים בין שתי הקבוצות באמצעות השמיכה כך שלא תראינה זו את זו.

ההנחיות: בכל סבב סופרים 3...2....1- ומורידים את המסך במהירות. היושבים בשני הכסאות הקדמיים מתחרים בינהם- מי יאמר ראשון את שמו של היושב ממול. (ניתן לעלות שלבים כאשר בשלב הבא צריך להגיד שם משפחה, תחביב ,וכו'.)

אפשר בכל פעם להחליף את המשתתפים.

מומלץ ביותר!

bottom of page